Χειμωνιάτικα βράδια στην Καλλιπεύκη

 

Όσοι ζείτε στην Καλλιπεύκη, ξέρετε πολύ καλά πως και τι είναι ο χειμώνας στο χωριό. Ησυχία, ηρεμία, μοναξιά και προβλήματα! Όσοι περνάτε από λίγο (όπως και ο υπογράφων) έχετε μια ιδέα.

Τα δύσκολα βράδια για τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους περνούν στο σπίτι, δίπλα στο τζάκι ή στη σόμπα με τη συντροφιά της τηλεόρασης. Απ’ αυτούς οι νεώτεροι, περνούν κάποιες ώρες στο καφενείο με συζήτηση, καφέ ή τσίπουρο και κρασί. Να μην ξεχνάμε πως οι νύχτες του χειμώνα διαρκούν σε χρόνο και δεν είναι εύκολο να κοιμάται κάποιος νωρίς, γιατί θα ξυπνήσει και πάλι νύχτα!

Εκτός από καφέ, τσίπουρο ή κρασί υπάρχει και το τάβλι! Στη φωτογραφία δυο από τους καλύτερους και ταυτόχρονα καθημερινούς «παίχτες», ο Θωμάς Καραμπατής κι ο Γιάννης Γκαντάκης. Στην επόμενη φωτογραφία ο Χρίστος Παπαϊωάννου κι ο Χρίστος Ζαφείρης, παρακολουθούν πίσω από το τζάμι το λευκλό γατί που ανέβηκε στο περβάζιο του παραθύρου. Το γατί αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως βλέπετε και στις άλλες φωτογραφίες: Περπατά στην κληματαριά και φοράει και φιόγκο! Έγινε κι αυτό «θαμώνας» του καφενείου αλλά και φίλος με τους καθημερινούς «καφενόβιους», και ποζάει μαζί με τον Χρίστο Μητσιόπουλο στην αυλή. «Γράψε κάτι, δάσκαλε», στην επόμενη εφημερίδα, «βάλε και καμιά φωτογραφία» ήταν τα λόγια του Χρίστου, «για το πώς περνάμε τα βράδια στο χωριό»… Μπορούσα να μην το κάνω;

Σ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΓΑΤΙ
Σ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΓΑΤΙ_2
Σ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΓΑΤΙ_3
Σ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΓΑΤΙ_4
Σ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Σ_ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΤΑΒΛΙ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ