ΠΡΟΣΟΧΗ!!! κυκλοφορούν κλέφτες και απατεώνες Έκλεψαν δύο αυτοκίνητα

 

Το κλέψιμο στην Ελλάδα αποτελεί σήμερα μεγάλο αγκάθι και πρόβλημα.  Γυρίσαμε στις εποχές που η κλεψιά ήταν εθνικό σπορ και αν δεν έκλεβες δεν μπορούσες να βρεις και γυναίκα. Το σημερινό όμως κατάντημα δεν έχει όρια. Στην Ελλάδα του τέταρτου κόσμου και των μετρίων ανθρώπων (εκάστοτε κυβερνητών και όχι μόνο) οργιάζει η κλεψιά και η απατεωνιά. Είχαμε τη δική μας σάρα και μάρα, κατέβηκε από τα Βαλκάνια όλη η γυφτίλα, ήρθαν και  τα πάσης φύσεως κακοποιά στοιχεία από όλη την υφήλιο και το κακό έδεσε για τα γερά. Και όλα αυτά τα εξωφρενικά μη νομίζετε ότι γίνονται τυχαία. Είναι προσταγή των προστατών μας και μάλιστα αυτών που θέλουν την παγκοσμιοποίηση. Με την αλλαγή στη σύνθεση του πληθυσμού σε κάθε χώρα θα επέλθει η πλήρης αδρανοποίηση των λαών και δεν θα υπάρχει η παραμικρή αντίσταση στους παγκοσμιοτές-δικτάτορες. Λέτε να είναι τυχαίο που όλα τα ιδιωτικά ελληνικά (και ξένα) βρομοκάναλα συντονίζουν άριστα τις ειδήσεις για την πλήρη καταστροφή των εγκεφάλων μας; Λέτε να είναι τυχαίο που όλοι οι Έλληνες πάθαμε ξαφνικό εγκεφαλικό μπλακ άουτ και δεν κουνιέται φύλλο στα όσα γίνονται; Αγαπητοί μας, τίποτε δεν είναι. Και εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα  είναι η ατολμία και η απραξία όλων μας και ιδιαίτερα των νέων. Τέλος πάντων όμως, πρέπει να συνεχίσουμε και να επανέλθουμε στο θέμα της κλεψιάς.  Οι κλεψιές και οι απατεωνιές είναι καθημερινό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα. Αυτά όμως που θα διαβάσετε παρακάτω έχουν συμβεί στην Καλλιπεύκη ή σε Καλλιπευκιώτες γενικά.

Στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη δυο απατεώνες κυκλοφόρησαν στο χωριό μας. Επισκέφτηκαν στο σπίτι της την Κατσιούλα Παρασκευή και της ζήτησαν χρήματα γιατί δήθεν τους τα χρωστούσε ο ένας από τους γιους της. Η κυρά Τσιβώ ευτυχώς είχε ενημερωθεί από τα παιδιά της και δεν την πάτησε. Διότι την πάτησαν πολλοί γονείς και παππούδες (μήπως θυμάστε τι είχε πάθει ο μακαρίτης ο μπαρμπα – Κανάκης ο Πατούλιας;). Προσέξτε τώρα για να μάθετε πώς δρουν αυτοί οι απατεώνες. Δυο καλοντυμένοι αλήτες με γραβάτες και καλό μίλημα επισκέπτονται σε όλη την Ελλάδα σπίτια όπου μένουν δύο ή ένας γονιός-ηλικιωμένος. Ο ένας παραμένει στο αυτοκίνητο για κάθε ενδεχόμενο και ο άλλος επισκέπτεται το υποψήφιο θύμα. Οι ηλικιωμένοι εντελώς ανυποψίαστοι ανοίγουν στον απατεώνα και τον μπάζουν στο σπίτι. Αυτός λέει: «Είμαι φίλος του γιου σας, τον πουλήσαμε κάποια πράγματα και επειδή δεν είχε χρήματα μας είπε να περάσουμε από σας». Αν οι γονείς ξεγελαστούν, αμέσως δίνουν όσα λεφτά τους ζητούν. Αν αντιδράσουν και πουν ότι το παιδί τους δεν τους είπε τίποτε, τότε με το κινητό που έχει ο απατεώνας, λέει: «Τώρα θα πάρω στο γιο σου για να δεις». Το κινητό χτυπάει στον άλλο απατεώνα κι εκείνος κάνει πως είναι ο γιος. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που πέφτουν στην παγίδα και δίνουν τα χρήματα. Προσέξτε και το παρακάτω. Μερικές φορές οι απατεώνες γνωρίζουν και τα ονόματα των παιδιών και τι δουλειά κάνουν. Οπότε οι περισσότεροι πέφτουν θύματα.

Στις 5 Ιανουαρίου φέτος, γύφτοι μπήκαν στο σπίτι του Κώστα Παπαστεργίου και της Αγγελικώς στον Αμπελώνα. Πήγαν να πάρουν χρήματα αλλά ευτυχώς η κυρά Αγγελκώ φέρθηκε ψύχραιμα, φοβήθηκαν και έφυγαν. Ο τρόμος που πήραν όμως οι άνθρωποι δεν λέγεται. Στην προκειμένη περίπτωση ευτυχώς μία γειτόνισσα πήρε τον αριθμό του αυτοκινήτου και συνελήφθησαν οι κλέφτες.

Στις 7 Ιανουαρίου, ξημερώνοντας 8, φέτος πάλι. Άγνωστοι ήρθαν στο χωριό νύχτα και έκλεψαν δυο αγροτικά αυτοκίνητα στην ίδια γειτονιά. Του Γιάννη Μιχαήλ (Γιργουλή) και του Χρίστου Μητσιόπουλου του Γεωργίου. Δυστυχώς τα αυτοκίνητα δεν βρέθηκαν και τα παιδιά έμειναν χωρίς αυτοκίνητα.  Τα αυτοκίνητα τα είχαν αγοράσει με πολύ κόπο και στερήσεις και επιπλέον ήταν εργαλεία για τη δουλειά τους.

Δυστυχώς αυτά έγιναν στο χωριό μας και λυπηθήκαμε πολύ. Το κακό όμως συνεχίζεται και δεν λέει να σταματήσει. Άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους, γεροντάκια τρομοκρατούνται και ληστεύονται. Δεν πάει άλλο πλέον, δεν πάει άλλο. Και αυτοί που κυβερνούν πρέπει να πάρουν κάποτε αποφάσεις πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει όπως φαίνεται. Γι’ αυτό τι μας απομένει; Να πάρουμε τα μέτρα μας. Δηλαδή τι; Να πάρουμε τα όπλα; Ίσως να χρειαστεί και αυτό αλλά προς το παρόν ας κάνουμε τα πιο απλά. Να ασφαλίζουμε τα σπίτια μας όσο καλά μπορούμε. Τα γεροντάκια να μην ανοίγουν σε αγνώστους, να μην πιάνουν κουβέντα μαζί τους, γιατί, χωρίς να το καταλαβαίνουν, δίνουν πληροφορίες. Όπου και αν βρισκόμαστε μέσα στο χωριό, να παίρνουμε τον αριθμό του αυτοκινήτου από περίεργα άτομα. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι και άνθρωποι που πωλούν τάχα διάφορα εμπορεύματα. Να μη βάζουμε γύφτους στην αυλή μας ή άλλους άγνωστους για κανέναν λόγο. Και αν παρουσιαστεί κάποιος ξαφνικά στην πόρτα μας; Θα πρέπει να μην τα χάσουμε και να μην τον αφήσουμε να μπει στο σπίτι. Και αν είμαστε μόνοι μας, να φωνάξουμε ένα δυο ονόματα στην τύχη για να φοβηθούν να φύγουν. Επίσης, να μη βάζουμε τα λεφτά όλα μαζί. Αν ο απατεώνας μας εκβιάζει, να δείξουμε το πορτοφόλι μας με λίγα λεφτά.  Έτσι έχουν τα πράγματα και ο καθένας μας ας λάβει τα μέτρα του. Ιδιαίτερα όσοι έχουμε γονείς που μένουν μόνοι τους, ας τους ενημερώσουμε για να έχουν το νου τους.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ