ΔΙΑΦΟΡΑ – ΝΕΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί Καλλιπευκιώτες μέλη και φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου των Απανταχού Καλλιπευκιωτών, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα 10:00 στο γραφείο του  Συλλόγου μα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι αλήθεια αγαπητοί πατριώτες ,ότι στην εποχή μας  υπάρχει μια απαξίωση για τα κοινά. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν διαλυθεί, είτε γιατί δεν υπάρχουν εθελοντές να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες είτε γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Ο Σύλλογός μας δεν αντιμετώπισε ούτε αντιμετωπίζει  οικονομικό πρόβλημα, αυτό που λείπει είναι η όρεξη να ασχοληθούμε με τα κοινά και κυρίως οι νέοι.

Εμπρός λοιπόν στις 13 Αυγούστου να είμαστε όλοι εκεί  στη γενική συνέλευση, ώστε να αναδείξουμε το καλύτερο δυνατό συμβούλιο την νέα διετία.

 

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΩΝ

Το Σάββατο 7 Αυγούστου και ώρα 9 μμ θα πραγματοποιηθεί το καλοκαιρινό αντάμωμα στην πλατεία του χωριού μας.

 

ΜΕ  ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΑΣ ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Με καθυστέρηση μας ήρθε ο χειμώνας και αφού περάσαμε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με πολύ καλές θερμοκρασίες ήρθε ο Μάρτης να επιβεβαιώσει την παροιμία  «Μάρτης γδάρτης και παλουκοκάφτης».

Στις 9 Μαρτίου την Καθαρά Δευτέρα άρχισε να χιονίζει ρίχνοντας μισό μέτρο χιόνι. Ο κεντρικός δρόμος δεν έκλεισε ούτε στιγμή, αφού τα μηχανήματα που ανέθεσε η δημοτική αρχή διατήρησαν τον δρόμο ανοιχτό. Την επομένη μηχάνημα πέρασε και άνοιξε όλους τους δρόμους μέσα στο χωριό.

mzlcj4m5

 

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΧΙΟΝΙΑ

 

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

Πολύ λιγότεροι ήταν αυτοί που ανέβηκαν να περάσουν το Πάσχα στο χωριό μας. Όλες οι θρησκευτικές εορτές έγιναν με επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία του πατέρα Βησσαρίωνα.

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΠΑΣΧΑ_2
ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ_ΠΑΣΧΑ_1

 

 

«ΕΠΑΙΞΑΝ» ΤΟ ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΟΥΡΑΝΟ

Συνεχίστηκε και φέτος το έθιμο που θέλει τα παιδιά να παίζουν το Λάζαρο γυρίζοντας από σπίτι δε σπίτι με τα καλαθάκια στολισμένα με λουλούδια να μεταφέρουν στις νοικοκυριές του μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου, και της Σταύρωσης του Χριστού.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ